Užívání kolagenu při kojení

Užívání kolagenu při kojení

Téma užívání kolagenu v období kojení je velmi zapeklité. Někdy se rozchází názory odborníků s výrobci a také mnoho uživatelů má odlišné názory. Tak kde je nakonec pravda? 

Co je to kolagen?
Je to základní pilíř naších tkání. Kolagen typu 1, který se nachází v pokožce, vlasech a nehtech tvoří 80-90% jejich váhy, vyloučíme-li vodu. Lze ho tedy doplnit pouze rybím kolagenem, který je stejného typu, tedy 1.
Ostatní kolageny jsou nejčastěji typu 2 - hovězí, vepřový a kuřecí, ale existuje také rybí kolagen typu 2 a 3. Tyto kolageny slouží jako podpora kloubu, kostí a chrupavek.
Jde tedy o zcela přírodní složku, která se vyskytuje v našem těle. Kolagen se u člověka v dostatečném množství tvoří jen do určitého věku, cca do 30 let. Není divu, že dnes tolik lidí hledá způsob, jak doplnit kolagen právě v tak náročném období, jakým je kojení. A hlavně když v dnešní době mají prvorodičky v průměru 35 let.

 

 

 

 

 

 

KOLAGEN PŘI KOJENÍ

 V době kojení čelí tělo ženy velké zátěžové zkoušce:

  1. Dvojnásobné množství energie se spotřebovává na tvorbu živin pro matku a dítě. Proto bez doplňků stravy tělo nedokáže běžné stravy samo plně regenerovat.
  1. Bříško, ale taky pokožka se v neuvěřitelně krátké době stahuje zpátky, ideálně do původní velikosti.  A při  nedostatku stavebního materiálu vznikají strie, celulitida, pigmentové skvrny… 
  1. Imunitní systém čelí dojnásobé zátěži, protože imunoglobuliny putují společně s mlékem do těla dítěte, které je první měsíce svého života chráněné výlučné díky matce a její imunitě.
  1. Hormonální změny s sebou přináší sebou projevy jako jsou akné, padání vlasů, lámaní nehtů apod.
  1. Cévní systém, který byl zatížen, potřebuje opět zpevnit. Tělo matky čelí hrozbě, jako jsou křečové žíly, metličkové cévy, otoky dolních končetin a bolestivost.
  1. Klouby a šlachy v 9 měsíci čelily nárůstu váhy a jsou vyčerpané. Potřebuji zpevnit a revitalizovat

 

 

 

Všechny procesy jsou závislé na vaší schopnosti tvorby kolagenu, která je ve 40 rovna rovna nule a od 25 roku života exponenciálně rok co rok klesá. Není proto rozumné spoléhat se, že se váš kolagen vytvoří sám.

 Je statisticky dokázáno, že každá rodička po 30. roku života pozoruje na sobě minimálně 1-2 změny spojené s těhotenstvím, které jsou trvalé a chtěla by je odstranit.

 

 

B.estēe collagen obsahuje:

100% přírodní, hydrolyzovaný a bioaktivní:

  • Rybí kolagen typu 1: pro dokonalou pleť, vlasy a nehty a žádné vrásky.
  •  Rybí kolagen typu 2: pro zdraví a vitalitu kloubů a chrupavek.
  •  Rybí kolagen typu 3: pro zdraví a vitalitu cévního systému a srdce.
  •  Kyselinu hyaluronovou: pro dokonalou hydrataci, jemnost a pružnost pleti, proti vráskám, a ochraně pleti před vnějšími vlivy.
  •  Vitamín C: proti tvorbě pigmentových skvrn, podporu imunitního systému a taky pro normální vstřebání kolagenu.

Užívejte B. Estēe collagen jako:

  • Prevenci strií a celulitidy
  • Prevenci vrásek a “padnutého” obličeje
  • Podporu zatížených kloubů
  • Podporu hojení jizev po porodu nebo císařském řezu
  • Podporu zatíženého cévního systému
  • Podporu imunitního systému
  • Podporu zdravých zubů a kostí
  • Prevenci pigmentových skvrn

 

 

Každý výrobce má povinnost uvádět na balení kolagenu povinný text:
“není vhodný pro těhotné a kojící ženy”.
Důvodem je však jen legislativa a nedostatek klinických studií.

Celkově vzato je však kolagen při kojení maximálně bezpečný. Pomáhá na celkové zotavení se po porodu a je to šance, jak se co nejrychleji vrátit k dokonalé postavě, k plnému zdraví a kráse.

 

S našim kolagenem uděláte to nejlepší pro svůj vnitřek i zevnějšek a můžete se naplno věnovat svému miminku.