Jak vybrat správný kolagen

Obliba užívání kolagenu stále více stoupá a trh zaplavují nové a nové produkty. Jak se ale v této záplavě kolagenů, z nichž každý hlásá, že právě on je ten nejlepší a nejkvalitnější vyznat? 

Při výběru toho správného elixíru zdraví, jak se kolagenu často přezdívá, vám pomůžeme :

MNOŽSTVÍ KOLAGENU

Jaké je optimální množství kolagenu v jedné dávce? 
 Klinické studie ukázaly, že ideální množství kolagenu v denní dávce pro muže i ženy po 30 roku života je 5000 - 5500mg. Nižší dávky kolem 2500 - 3000mg jsou určeny pro kojící nebo těhotné ženy.

TYP KOLAGENU

V lidském těle se nachází až 28 typů kolagenů, které plní různé funkce. Hlavní je, že jsou základním stavebním kamenem konstrukcí buněčné matrix

Kolageny, které lze doplnit jsou:
Kolagen typu I  nachází se v kůži, vlasech, nehtech, zubech
Kolagen typu II je obsažen v chrupavkách, kostech a kloubech
Kolagen typu III – obsažen zejména v cévách a podobně jako kolagen I v kůži, svalech, kostech

KVALITA KOLAGENU

Kvalita je důležitá pro vysokou účinnost kolagenu. Když je kolagen nekvalitně zpracován, efekt účinku nastupuje pomalu nebo vůbec.
Bioaktivní:
Jde o způsob jejich zpracování. Kolagenová molekula je příliš velká na to, aby ji lidské tělo mohlo využít. Cíl je získat bioaktivní malé fragmenty, které však mají zachovanou strukturu troj šroubovice a lidský organismus si je umí poskládat do nových molekul kolagenu.
Hydrolyzovaný:
- štěpený pomoci enzymů. Výsledné „peptidy“ si tak zachovají potřebnou strukturu a lidské tělo je zpracuje a vytvoří si nový kolagen a využije ho tam, kde chybí.

 

  *u rybího kolagenu je dalším kvalitativním markerem i z jakých ryb je získáván. Volně chycení lososi nebo tresky mají kolagen vysoce účinný, ryby chované v zajetí, v klecích nebo v sádkách, případně uměle nasazené ryby mají kolagen velmi nízké účinnosti.

 

AKTIVNÍ PŘENÁŠEČ VITAMÍN C

Jedná se o nepostradatelnou část kolagenových nápojů. Vitamín C přispívá k tomu, aby bylo tělo schopno kolagen zpracovat a vstřebat z trávicího traktu-střeva.
Lze říci, že užívání kolagenu bez vitamínu C nemá význam. Složení kolagenového nápoje bez vitamínu C, projde trávicím traktem jako „vláknina“ a vůbec neúčinkuje. Ideální množství vitamínu C v jedné dávce je 800 až 1000 mg.

 

KYSELINA HYALURONOVÁ

Jak kolagen, tak kyselina hyaluronová tvoří 80-90% pleti, odebereme-li vodu. Kolagen udržuje pleť pevnou, kyselina hyaluronová ji dělá vláčnou a pružnou. Kolagen udržuje pleť hydratovanou a kyselina hyaluronová je její hydratací. Obě látky se potencují a užívání v jejich kombinací je velmi prospěšné pleti a její mladistvosti.
Když však hovoříme o kvalitním výběru kolagenového nápoje, dávka kyseliny HA by se měla pohybovat od 80 mg, ideálně 100 mg. Nižší množství je nedostatečné, účinek se projeví až za 6 až 12 měsíců a pleť bude dlouhodobě strádat stálým nedostatkem.

 

KVALITA BALENÍ

Kdo by to byl řekl, že i zabalení kolagenového nápoje sehrává roli v účinku kolagenu. Nejde jen o krásný design, ale právě o kvalitu doplňku stravy.
Kovová- 3pokovovaná fólie:
Kolagen by měl být zabalený v kovové příp. 3pokovované fólii, protože ta jediná garantuje dlouhodobou čerstvost a trvanlivost obsahu.
Plastová nádoba:
V plastové nádobě kolagen degraduje do 3 měsíců od zabalení. Kolagen zvětrává, ztrácí kvalitu a neúčinkuje.
Papírové sáčky s plastem:
Je jen uživatelskou výhodou, pro jednoduchý transport. Tak jak u plastové nádoby, i zde kolagen degraduje do 3 měsíců od zabalení. Kolagen zvětrává, ztrácí kvalitu a neúčinkuje.       

*přestože výrobci uvádí datum spotřeby, i na plastových nádobách a na sáčcích, až 2 roky, pravda je taková, že spotřeba a účinnost  spolu nekorespondují.  

 

B. ESTĒE COLLAGEN V HODNOCENÍ KVALITY

ANO nebo NE
 1. 
KOLAGEN:
 
Obsahuje 5500 mg kolagenu - ANO
2. TYP KOLAGENU:
 
Rybí kolagen typu I, II a III - ANO
 3. KVALITA KOLAGENU:
 
je 100% mořský, BIO-Aktivní a hydrolyzovaný kolagen - ANO
 
4. AKTÍVNÍ PŘENAŠEČ VITAMÍN C:
 
Obsahuje až 1000mg vitamínu C - ANO
 
5. KYSELINA HYALURONOVÁ:
Obsahuje až 100 mg kyseliny hyaluronové - ANO
 
6. KVALITA BALENÍ:
Měsíční kůra obsahuje 30 sáčků s vakuum, v 3pokovované fólii - ANO
 

 Obsahuje pouze stoprocentní přírodní složky.  Je plně rozpustný ve vodě a je jedním z nejkvalitnějších kolagenů na českém i slovenském trhu. Dopřejte si kolagenový drink s dokonalým složením a 100 % účinností, kde ani kapička nepřijde nazmar a Vaše JÁ bude silné, zdravé a krásné.

 

Výsledky po 8 týdnech užívání:

  • Odstranění vrásek o 19 % (redukce vrásek o 9 % po 2 týdnech)
  • Lepší elasticita o 36 % (lepší elasticita pleti o 15 % po 2 týdnech)
  • Zvýšená hydratace pokožky o 36 % (lepší hydratace o 23 % po 2 týdnech)
  • Zpevnění kůže o 26,6 %
  • Zjemnění pleti o 63 %
  • Odstranění jizev, akné a pih o 15 %
  • Méně šupinek na pleti a úleva od pnutí u 75 % účastníků
  • Obnovení barvy a lesku tenké a matné pokožky o 10 %
  • Svaly a chrupavky jsou chráněny před poškozením a předčasným stárnutím

 

Nyní jste připraveni vybrat si ten správný kolagen pro Vás. Připravili jsme Vám také srovnání nejznámějších kolagenových nápojů, ve kterých spravedlivě hodnotíme vybrané kolageny na základě několika nejdůležitějších kritérií.